Хуманитарна изложба

Директорка Републичког завода за здравствено осигурање, Светлана Вукајловић, организује велику хуманитарну изложбу и аукцију свoјих ауторских фотографија на платну.

Прикупљена средства намењена су куповини стана за привремени смештај деце на трасплантацији костне сржи у Институту за мајку и дете "Др Вукан Чупић".

Након трансплантације костне сржи, деца, као и чланови нјихових породица, суочавају се са проблемом смештаја у санитарним условима. Родитељи, нарочито из унутрашњости Србије, принуђени су да изнајмљују станове како би својој деци обезбедили боравак у посебним условима и могућност свакодневног одласка на Институт на контроле и терапије. Многе сиромашне породице за то немају финансијских средстава.

Циљ ове хуманитарне акције је да се нашим најмлађима омогући адекватан смештај, какав имају деца у другим европским замљама, па и наша деца која одлазе на трансплантацију у иностранство.

Изложба, аутора директорке Завода, Светлане Вукајловић,  ће се одржати у уторак, 18. марта од 19 часова , у галерији "Прогрес" у Београду.